Breaking News

metal grids clad this boutique resort built by SIM STUDIO in bangkok

SIM STUDIO has transformed a 40-12 months aged building in the coronary heart of bangkok, thailand, into the ‘goose living’ boutique lodge and cafe. spending homage its namesake, the architects sought to translate the wild nature of geese and their all-natural habitat into the supplies and styles that characterize the lodge. 

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

photos by panoramicstudio

 

 

the proprietor commissioned SIM STUDIO to style the resort along the notion of ‘living a goose life… wild, refreshing, and free’,  which came from a moment of inspiration when they had been strolling by means of central park in new york metropolis. the architects have been entrusted to revive this outdated, five-tale shophouse in purchase to breathe new lifetime into sukhumvit 71 street at the time once again.

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

 

 

the exterior of the making is clad in a layered metal grid framework. this distinct elevation procedure is derived from the truncation of mountain peaks into straightforward-to-fully grasp geometric lines, and it serves to disguise the hotel as if it were being surrounded by a forest.

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

 

 

inside, the usable spot of 900 sqm involves a restaurant on the initial floor, 20 visitor rooms, and a rooftop bar. the interior areas are created by extracting the id and colour composition from the habitat of a flock of geese. the products reflecting the character of the goose and its character are also utilized, emphasizing straightforward lines with exciting aspects of products in each individual area, which are developed for versatile use.

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

 

 

the structural stiffness in the reception and cafe places is diminished by including curves to the home furniture, like the use of circular styles at many spots. the mirrored ceiling supplies the reflection of one more dimension in interior room during the working day. it also generates distinctive angles, irrespective of the perspective of the restaurant, which is in line with the thought of café and bistro reflecting the novelty through an asian twist menu. in addition, the eating established is made up of modular chairs that are built to properly in good shape into a spherical desk, preserving house and permitting for greater foot website traffic in the restaurant.

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

 

 

taking into consideration the layout of the primary shophouse, the guest lodging is divided into two sides: city view rooms and rooms in the inner zone with strong walls and no pure light-weight. SIM STUDIO solved the lights issue by adding a skylight channel from the roof on the 5th flooring. the flooring had been drilled from the 5th to 2nd flooring, creating a little courtyard place that will allow each room in this inner zone to be uncovered to organic light all through the day.

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

steel grids clad this boutique hotel designed by SIM STUDIO in bangkok designboom

 

 

undertaking details:

 

identify: goose residing

type: hotel

place: sukhumvit 71 highway, bangkok, thailand

architect: SIM STUDIO

area: 900 sqm

year: 2020

pictures: panoramicstudio

 

designboom has gained this venture from our ‘Diy submissions‘ aspect, in which we welcome our readers to submit their own operate for publication. see extra project submissions from our readers in this article.

 

edited by: lynne myers | designboom